Kerstconcert 2022

Het Rootskoor Rotterdam treedt zelden of nooit op. De laatste keer, in Akropolis, dateert alweer van vele jaren terug. Maar op 17 december 2022 was het zover. Samen met twee andere koren gaf het Roots koor een mooi kerstconcert in het gebouw van het Apostolisch Genootschap, Lindeijerstraat 5, in Schiedam.

Voorafgaand aan het concert zongen alle koren met onze gasten Ehre sei Gott, als canon, o.l.v. Ina Bannink, om in te zingen en in de sfeer te komen. Vervolgens zong elk koor zowel voor als na de pauze enkele liedjes uit hun eigen repertoire.

In de pauze kon iedereen onder het genot van een lekker gluhwijntje even bij praten en kennis maken met de koorleden en medebezoekers.

Onze dirigent Herbert de Jonge zou Herbert niet zijn als hij niet ook het publiek er bij zou betrekken. En zo geschiedde, en konden we getuige zijn van de uit volle borst meegezongen canon Gospodi, en hoorden we de bezoekers struikelen over Mama ba gu dale Babe Thandaza uit een Afrikaans lied, wat veel hilariteit veroorzaakte. De drie koren sloten gezamenlijk af met het prachtige Halleluja van Händel.

Over het concert en onze gezamenlijke maaltijd op de laatste repetitieavond van 2022 heef Henk van der Veen weer een leuke blog geschreven.

Hieronder vindt u de poster die vooraf is verspreid, twee van de liedjes – Tibe Paiom van Mocranjac, en Babethandaza – die door het Rootskoor zijn gezongen, en het gezamenlijk gezongen Hallelujah van Handel.

Tibie Paiom

Baberthandaza

Hallelujah!