Dirigent Herbert de Jonge

Herbert de Jonge is dirigent van het Amsterdamse en het Rotterdamse Rootskoor (a capella wereldmuziek), en van het Casakoor (Zuid-Afrikaanse muziek).

Hij studeerde sociale psychologie in Amsterdam en geeft workshops zang en expressie. In het bedrijfsleven geeft Herbert workshops met de thema’s creativiteit, samenwerking en teambuilding.

Zijn liefde voor vocale muziek vond zijn uitdrukking in de samenwerking met de zangeressen Mathilde Santing, Peggy Larson, Floor van Zutphen en Astrid Seriese. Tegenwoordig treedt hij op met Laura Right.

In 1980 richtte Herbert met een aantal vrienden een school voor Jazz en Popmuziek op. Het Muziekpakhuis in Amsterdam is nog steeds een populaire instelling.

In de jaren 90 verbond Herbert zich aan de comediegroep Stewart and Ross en trad veelvuldig met hen op in Duitsland, Oostenrijk en Italië.

Herbert componeert muziek en is de bandleider van twee Jazzformaties.

Met de mannen van O.BA.O, Michiel Dhont (contrabas) en Hans Houtman (drums) speelt Herbert al 30 jaar. O.BA.O bracht verschillende CD’s uit, o.a. met Ab Baars en met Luc Houtkamp.

Het Herbert de Jonge Quartet heeft onlangs de CD Real People (EWMrecords) uitgebracht.
Op deze CD musiceren naast Herbert: Esmée Olthuis (saxen), Arjen Gorter (bas) en Charles Huffstadt (drums).