Rootskoor

Het Rootskoor in Rotterdam is opgericht in 1995. Mieke Kirkels woonde op de Statenlaan en wilde graag een koor beginnen.
Djoj was net gestart op de Antony Duyklaan. Dus de lokatie was er, nu nog een dirigent en medezangers.

Herbert de Jonge uit Amsterdam werd benaderd. Hij was enthousiast en wilde graag naar Rotterdam komen. Het koor begon met een klein groepje zangers en is uitgegroeid tot ongeveer dertig koorleden. Herbert is na al die jaren nog steeds de dirigent, die het Rootskoor met veel inzet en enthousiasme zingend het weekend in laat gaan.

Herbert komt uit een muzikale familie. Al jong zat hij aan de piano en probeerde zijn broer en zus te overtroeven. Zijn moeder zong altijd gezellig mee met zijn pianospel. Herbert heeft uiteraard een grote liefde voor muziek. Jazz heeft zijn voorkeur maar ook klassieke muziek en wereldmuziek staan hoog genoteerd. Dat zien we terug in de liederen die het koor zingt.

Kortom de ideale dirigent voor het Rootskoor dat met veel aandacht, inzet en enthousiasme liederen uit de hele wereld zingt.

Wij, de koorleden hebben altijd een heerlijke avond. Het samen zingen geeft een gevoel van verbinding, vrolijkheid en ontspanning.

Er wordt flink gestudeerd, want we willen een mooi resultaat bereiken. Maar het plezier van het zingen zelf staat voorop!

3 reacties

  1. Tijdens Covid was het verplicht buiten zingen. Ook leuk, maar toch wat behelpen. Heerlijk om nu weer in Djoj in Hillegersberg te kunnen zingen, en vanaf januari 2022 in Pro Rege in Kralingen. Het blijft een feest: eerst wat rek- en strekoefeningen, dan een nummertje dansen om los te komen van alle dagelijkse beslommeringen, en vervolgens lekker vrijuit zingen en nieuwe liedjes instuderen, in een altijd weer vrolijke en ontspannen sfeer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *